Piața imobiliară între pandemie și război

Piața imobiliară între pandemie și război

Ne-am dori ca lucrurile să fie mai simple, mai clare, mai ușor predictibile, însă ele sunt departe de a fi așa în această perioadă. Contextul în care ne aflăm, care suprapune mai multe crize la nivel global, ridică pentru majoritatea multe semne de întrebare. Iar domeniul imobiliar nu face excepție de la acestea, ba chiar dimpotrivă – dacă înaintea pandemiei existau discuții legate de o posibilă criză în domeniu și o parte din oameni așteptau scăderi ale prețurilor imobilelor, odată cu venirea pandemiei aceștia erau siguri ca așa se va întâmpla…și totuși, realitatea le-a dovedit contrariul, împreună cu schimbări majore ale tendințelor în piața imobiliară. Prețurile au continuat să crească, cererea a continuat să crească și s-a schimbat, iar volumul tranzacțiilor a depăsit așteptările.

Apoi a venit războiul atât de aproape de noi, ceva despre care speram să știm doar din cărțile de istorie în această viață. Criza materialelor de construcții deja pornită din cauza pandemiei a luat o amploare nemaiîntâlnită iar prețurile acestora au ajuns la niveluri record.

Semnele de întrebare au rămas – există și pentru noi, cei care suntem zi de zi aici; cei care așteaptă criza și scăderile prețurilor vor exista și ei mereu. Dar piața imobiliară merge înainte, indiferent de contextul în care ne aflăm. Oamenii au parte în continuare de schimbări în viețile lor, unii au nevoie de mai mult spațiu, alții de mai puțin, unii se mută în orașele mari în cautarea unui loc de muncă mai bun, iar alții pleacă din acestea pentru a găsi mai multă liniște, pentru a regăsi pământul, “țara” de odinioară. Oamenii investesc în continuare în piața imobiliară, iar când ne uităm la dobânzile atât de mici ale băncilor și la inflația prognozată atât de sus, investiția într-un bun imobiliar are sens.

Este dificil să anticipezi ce se va întâmpla, iar multe schimbări se fac din mers, însă noi suntem aici pentru a-i ajuta pe cei care înțeleg acest context și caută să facă schimbările potrivite pentru ei; suntem aici pentru a le oferi expertiza noastră și suportul nostru profesional ca să își poată realiza planurile.

A venit primăvara!